Om Rökepipan

Bostadsrättsföreningen finns i Dalbys östra del och nås då man kör vägen mot Torna Hällestad (se karta här!).

De 63 bostadsrättslägenheterna är i varierande storlekar om 2 till 5 rum och kök. Från parhus till radhus på 1 till 1½ plan uppdelade på tre områden. Alla lägenheter har sin egen ingång, förråd och trädgårdstäppa. Alla lägenheter har också kabel-tv från Comhem. Carportar finns att tillgå för alla boende via två gemensamma parkeringsområden. Undantag för ett av områdena där carportar finns i direkt anslutning till husen. Ritningar till husen finns hos styrelsen, skicka ett mejl till styrelsen@rokepipan.se och vilket hus det gäller så mejlar vi över den.

Med utgångspunkt från bostadsområdet har man bra och snabba förbindelser till närliggande orter. Till Lund är det ca 11 km västerut och Staffanstorp ligger ca 11 km söderut. Malmö centrum är knappt 30 km bort.

Det finns även goda bussförbindelser med hållplatser nära området. En förbindelse tar dig direkt till Staffanstorp/Malmö och en går direkt till Lund. Från Dalby centrum finns ytterligare ett par förbindelser mot nämnda städer och även förbindelser vidare österut mot bland annat Genarp, Veberöd och Ystad.

I Dalby är inget långt borta. Närhet finns till förskolor och grundskola med årskurser från 1-9. Vårdcentral, tandläkare m.m. finns i direkt anknytning till Dalby centrum som i sin tur har all service som kan önskas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *